Antiroest?      

Hier de behandeling vanaf 1981, of dit ook werkelijk geholpen heeft??


  6 jaar carrosserie garantie

AlIe nieuwe Peugeot personenauto's genieten een carrosseriegarantie van 6 jaar.

Elke nieuwe geproduceerde Peugeot is, door totale onderdompeling in een cataforesebad, uiterst zorgvuldig behandeld tegen de voortdurend toenemende agressiviteit van de van buitenaf komende corrosie- invloeden; een procťdť dat de carrosserie bijzonder bestand maakt tegen corrosie. Maar Peugeot stelt zich niet tevreden met de toepassing van deze nieuwe techniek,hetgeen
deze wijze van anti-roestbehandeling door cataforese ongetwijfeld is. Peugeot heeft er een aantal beschermende maatregelen, die hun weerstanden bewezen hebben, aan toegevoegd; deze zijn toegepast voor en tijdens de onderdompeling in het cataforesebad.
Peugeot toont hiermee duidelijk aan, indien dat nodig was, dat U de aankoop van Uw Peugeot als een goede investering kunt beschouwen.

De 6-jaar carrosseriegarantie omvat bet herstellen en/of vervangen van die delen van de carrosserie die eventueel van binnenuit zijn doorgeroest. Men kan van deze garantie gebruik maken onder voorwaarde dat twee controles aan de auto worden uitgevoerd, (tijdsduur van de controle, afhankelijk van het model, Ca. 2 uur, voor rekening van de client, aan bet einde van bet 2e en 4e jaar van gebruik), door een officiŽle Peugeotdealer in het land waar de auto van bet eerste kentekenbewijs werd voorzien.
De 6-jaar Peugeot carrosseriegarantie is overdraagbaar, wanneer de auto van eigenaar verwisselt, maar dit is beperkt tot binnen West-Europa gebruikte automobielen (BelgiŽ, Bondsrepubliek Duitsland, Denemarken, Engeland, Finland, Frankrijk, lerland, ItaliŽ, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland).

I. Plaatwerk
Bepaalde onderdelen van de carrosserie, die moeilijk te beschermen zijn, worden vervaardigd van elektrisch verzinkt of gegalvaniseerd plaatstaal.

2. Fosfatering van het plaatwerk
Verhoogt de hechting tijdens de cataforesebehandeling.

3. Cataforesebad
Aanbrengen van een grondlaag op alle onderdelen van de carrossene. De holle ruimten zijn van doorstroomopeningen voorzien, zodat ook de binnenkant door het bad wordt bereikt.

4. Met was inspuiten, onder druk, van de holle ruimten.
Beschermt binnenwanden en voorkomt dat water tussen de plaatverbindingen dringt.

5. Aanbrengen van een anti-steenslaglaag (P.V.C.)
Beveiligt carrosseriedelen die aan steenslag e.d. worden blootgesteld.

6. Primer
(Steunlaag voor de lak). Bevat roestwerende pigmenten (zinkchroma. ten) ter verbetering van de roestwerende eigenschappen. Beschermt ook tegen steenslag.

7. Acryl lak N.A.D.
Thermohardend in de oven tot boven 150 graden, een sterke pantsering.

8. Vernislaag
Verhoogt de glans en geeft een extra beschermende functie voor de kleurpigmentatie en tegen atmosferische neerslag.


 

  Kurt.Orbie@Peugeot-504-cc.com